Ön jelenleg itt tartózkodik: Környezetvédelem / Felszíni vízminőségvédelmi adatszolgáltatás


 Cimke felhő


Partnereink

LinkBank

szakember kereső

Linkgyűjtemény


Kérdések és válaszok

Tovább a kérdések és válaszokhoz

Felszíni vízminőségvédelmi adatszolgáltatás


Az alábbi szövegben információt talál a felszíni vízvédelmi adatszolgáltatás határidejéről és arról, hogy milyen esetekben kell bevallást készíteni. Amennyiben segítségre lenne szüksége az adatszolgáltatással kapcsolatban, kérjük lépjen kapcsolatba cégünkkel.

 

Felszíni vízminőségvédelemmel kapcsolatos alap- és éves adatszolgáltatás a használt- és szennyvizek kibocsátásának ellenőrzéséről szóló 27/2005. (XII. 6.) KvVM rendelet alapján.

 

Az adatszolgáltatás célja, hogy a szennyvízkibocsátó tevékenységet folytató, önellenőrzésre kötelezett kibocsátó, a telephelyén általa folytatott engedélyköteles tevékenységével kapcsolatos felszíni vízszennyezés éves mértékéről számot adjon. A vízminőség-védelmi alapbejelentéshez (VAL) kapcsolódóan a vízminőség-védelmi éves jelentés (VÉL) alapján megállapítható a felszíni víz szennyezésének éves mértéke, és ellenőrizhető a határértékekre vonatkozó előírások betartása.

 

A vízminőség-védelmi éves bejelentő adatlapokat (VÉL) a tárgyévet követő év március 31-ig kell benyújtani!

Tévesen kitöltött VAL adatlap beadásának változtatása, a hiba észlelésétől számított 15 napon belül kötelező az adatszolgáltató számára. Alap- éves jelentést, a fent megadott határidőig nem csak a teljes évről kell tenni, hanem a tört évekről is, amennyiben a szennyvíz kibocsátása év közben kezdődött, vagy szűnt meg, illetve abban az esetben is, ha a tevékenységet szezonális jelleggel végezték.

Budapest - Miskolc - Debrecen - Kaposvár - Eger - Győr -Nyíregyháza - Pécs - Szeged - Szekszárd - Szolnok - Tatabánya - Szombathely - Veszprém - Zalaegerszeg - Kecskemét - Kelet Magyarország